Ons ontdeklokaal

Naast de acht leslokalen is er ook nog een ‘ontdeklokaal’, want ‘samen ontdekken we de toekomst’. In dit lokaal worden allerlei praktische opdrachten gegeven. Dit is een veel groter lokaal dan de leslokalen. Er kunnen vier verschillende soorten lessen gegeven worden.
1. Er is een keukenblok waar de kinderen kookopdrachten kunnen doen.
2. Er is een techniekhoek waar gezaagd, getimmerd, gesoldeerd etc. gedaan kan worden
3. Er is een legotafel waar kinderen met lego kunnen experimenteren.
4. Er is een leeshoek waar de kinderen in hun zelf gekozen bibliotheekboek kunnen lezen op een manier wat voor hen het prettigst is

1. Het keuken gedeelte bestaat uit een groot aanrecht met twee inductieplaten, twee ovens een afwasmachine, een koelkast en een diepvries. Tijdens de kookopdrachten gaan de kinderen wegen en meten, ook werken ze samen aan opdrachten. En aan het einde van de opdracht kunnen zijzelf proeven wat er gekookt of gebakken is, of er is iets gemaakt om weg te geven.

2. In de techniekhoek kunnen de kinderen allerlei soorten opdrachten krijgen. Dit gebeurt met een gedeelte van de groep. Wij willen de kinderen hier met allerlei soorten technieken kennis laten maken.

3. Bij de lego tafel kunnen kinderen allerlei opdrachten krijgen.
Hierbij is het belangrijk dat kinderen hun fantasie gebruiken, doordenken, uitproberen en hun werkstuk presenteren.

4. Het vierde gedeelte van het lokaal is ingericht als leeshoek ‘juf Marijkes leeslokaal’.
Lezen is een van de belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle (school) loopbaan. Wij besteden veel aandacht aan het leesonderwijs, maar daarnaast willen wij de kinderen motiveren om zelf ook veel boeken te lezen. Je kunt fijn lezen als je een houding kiest waarin je op je gemak kunt zitten en je goed kunt concentreren op je boek. En dat kan en mag in deze leeshoek, omdat lezen fijn en leuk is.